Leerlingtrainingen

 • Training Sociale Vaardigheden

  Voor leerlingen die graag hun weerbaarheid willen versterken, het lastig vinden contact te maken of zich onzeker voelen in de groep verzorgt Educonsult de training sociale vaardigheden.

   

  Deze training biedt uw leerlingen praktische tools om anders te reageren in situaties die zij als vervelend ervaren. Tijdens de training gaan we aan de slag met onderwerpen als communicatie, luisteren naar en praten met een ander, het oplossen van ruzies, assertiviteit en contact maken.

   

  Lees verder
 • Training zelfvertrouwen (faalangstreductie)

  De training zelfvertrouwen is bedoeld voor leerlingen die hun zelfvertrouwen willen vergroten, beter willen leren ontspannen voor het leveren van schoolprestaties, grip willen krijgen op faalangst en willen leren hun gedachten positief te beïnvloeden.

   

  Tijdens de training werken we aan het erkennen van talenten, storende gedachten omzetten in helpende gedachten, grip krijgen op angst, ontspannen door middel van ontspannings- en ademhalingsoefeningen en het vergroten van zelfvertrouwen. Hierbij worden elementen uit verschillende methodieken gebruikt, zoals cognitieve gedragstherapie en rationeel emotieve therapie.

  Lees verder
 • Training voor begaafde leerlingen in het voortgezet onderwijs

  Tijdens de training werken we aan mindset, metacognitie en leren leren. Hierbij worden diverse werkvormen, zelftesten en materialen gebruikt. Leerlingen formuleren onder begeleiding zelf de vraag naar wat nodig is om verder te komen. Dit kan voor elke deelnemer anders zijn en hierin wordt elke deelnemer individueel begeleid.

   

   

  Lees verder
 • Brugklastraining voor (hoog)begaafden

  Na de zomervakantie maken de leerlingen van groep 8 de overstap naar het voortgezet onderwijs. Voor veel kinderen en ouders een mijlpaal, maar ook een spannende tijd.  Om de overgang naar de brugklastraining zo soepel mogelijk te laten verlopen is een training ontwikkeld voor leerlingen in groep 8.

  Lees verder
 • Cito-stress

  De Citotoets is een spannende gebeurtenis waar uw leerlingen erg tegenop kunnen zien. Als de spanning te hoog oploopt kunnen klachten voorkomen als hoofdpijn, buikpijn, verminderde eetlust en slecht slapen. Leerlingen gaan dan onderpresteren, waardoor hun capaciteiten op schoolgebied niet tot hun recht komen.

   

  Lees verder