Onderzoek en behandeling

Onderzoek en behandeling

 

Educonsult Zeeland biedt verschillende mogelijkheden voor onderzoek en behandeling. Bij Educonsult vinden wij een warme en kindgerichte aanpak heel belangrijk. Daarom bieden wij iets extra's, zoals een uitgebreid oudergesprek voorafgaand aan het onderzoek en achteraf. Daarnaast bestaat onze verslaglegging uit een deel voor ouders en/of leerkrachten en een deel voor het kind zelf. We vinden het erg belangrijk dat er ook tijd en ruimte is voor een goede uitleg van de onderzoeksresultaten voor het kind.

 

Naast het verslag bieden wij ook altijd de mogelijkheid voor psycho-educatie, behandeling, opvoedhulp thuis of ambulante begeleiding op school. De informatie uit het onderzoek moet immers een plaats krijgen in de dagelijkse ondersteuning van het kind of de jongere. U mag daar van ons dan ook passende handvatten en advies bij verwachten. In het nagesprek van het onderzoek worden deze mogelijkheden met u besproken. 

 

Als het gaat om behandeling vinden wij maatwerk erg belangrijk. Onze behandelaren gaan met de jeugdige/het gezin in overleg wat het beste aansluit bij uw situatie. Behandeling kan thuis of in de ruimtes van Educonsult plaatsvinden.