Visie & Werkwijze

Visie & werkwijze

 

Kwetsbare kinderen en jongeren weer perspectief bieden: dát is de missie van Educonsult.

We kijken naar mogelijkheden en hanteren pragmatisch het principe ‘het kan wél!’ Wij geloven in keuzevrijheid van onze hulpvragers en bieden een krachtig integraal hulpaanbod voor kinderen, jongeren en gezinnen. We zijn ondernemend, wendbaar en creatief én bieden ondersteuning op maat.

 

Wij hebben een duidelijke visie voor de hulp aan kinderen en jongeren. De stap richting jeugdhulp is voor jeugdigen en hun gezin een grote stap. Daarom willen wij deze stap zo aangenaam mogelijk maken. Wij geloven dat een persoonlijke, vrijblijvende kennismaking een onmisbare eerste stap is richting een succesvolle ondersteuning.

 

De ondersteuning gebeurt altijd in samenspraak met de jeugdigen en hun gezin en is gericht op de verschillende systemen waarin een jeugdige zich bevindt. De jeugdige staat dus centraal en ontvangt ondersteuning op maat waar nodig. Deze ondersteuning is laagdrempelig en van hoge kwaliteit.

 

Wij verzorgen psychologisch onderzoek en behandeling en pedagogische gezinsondersteuning voor jeugd tot 18 jaar. Ons team heeft ruime ervaring in jeugdhulp en/of onderwijs en kent de sociale kaart van Zeeland. Wij hechten groot belang aan samenwerking en het zoeken van verbinding om samen de jeugdigen en hun gezin de benodigde ondersteuning te bieden.

 

Onze professionals bieden deskundige en efficiënte jeugdhulp, zowel thuis als op school en binnen de basis GGZ. Daarom zijn onze professionals geregistreerd bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd en/of een beroepsvereniging. De hulp die zij bieden is altijd handelingsgericht.