Nieuws

Rondom Jeugd Congres

Op woensdag 15 mei 2019 organiseert Educonsult in Middelburg de eerste editie van congres Rondom Jeugd plaats. Een nieuw Zeeuws initiatief dat professionals uit onderwijs en jeugdhulp met elkaar verbindt. Voor het eerst slaan jeugdhulporganisaties voor dit congres de handen ineen om hun kennis en expertise te delen met het Zeeuwse onderwijs.

Psycholoog Steven Pont, bekend van zijn diverse boeken, columns en tv-optredens, zal het congres starten met een lezing. Daarna volgen workshops waarin jeugdhulpaanbieders vertellen over hun specifieke expertise en wat zij voor het onderwijs kunnen betekenen. Bezoekers van het congres kunnen met praktische tips en tools direct in de praktijk aan de slag.

Tijdens het congres, dat van 14.00u tot 18.30u in het Van der Valk Middelburg plaatsvindt, kunnen onderwijsprofessionals allerlei vragen stellen aan specialisten op het gebied van autisme, hoogbegaafdheid, angststoornissen, cyberpesten, thuiszitters en nog heel veel meer. Uiteraard zijn andere belangstellenden ook welkom. De middag wordt afgesloten met een informele kennismarkt waar verschillende zorgaanbieders aanwezig zijn en iedereen direct met hen in gesprek kan. Inschrijven voor het congres kan op www.rondomjeugdcongres.nl.   

Het doel van Rondom Jeugd is het versterken van de verbinding tussen jeugdhulp en onderwijs. Jeugdhulp en onderwijs kunnen niet zonder elkaar. Samen staan we rondom de jeugd in Zeeland.