Nieuws

Nieuw: Psychomotorische Therapie

PMT (psychomotorische therapie)


Educonsult biedt psychomotorische therapie (PMT) voor kind en jeugd. PMT is een ervaringsgerichte therapie waarbij herkennen en begrijpen van lichaamssignalen, gevoelens en gedachten centraal staan. Soms sluit ervaren beter aan dan praten over een onderwerp.

Bij PMT wordt op een laagdrempelige manier gewerkt aan hulpvragen, waarbij nieuwe ervaringen opgedaan worden en negatieve ervaringen worden verwerkt. Er wordt geoefend met oplossingen en met het toepassen hiervan in de praktijk.

 

Wat is psychomotorische therapie?


Psychomotorische therapie (PMT) is een ervaringsgerichte therapie waarbij herkennen en begrijpen van lichaamssignalen, gevoelens, gedachten en gedragspatronen centraal staan. Soms is praten over gedragsverandering niet genoeg en sluit ervaren aan. Tijdens de PMT kan er geoefend worden met nieuw gedrag.

Voor PMT hoef je geen sporter te zijn. Je hoeft ook geen sportkleding aan, kleding waarin je je prettig voelt is voldoende.  Vooral plezier en ontdekken waar je krachten liggen staan centraal. De PMT vindt plaats in een gymzaal.

Bij PMT wordt er gebruik gemaakt van bewegingsgerichte en lichaamsgerichte werkvormen. Door beweging kan je jezelf uitdrukken zonder direct te hoeven praten.

PMT kan zich o.a. richten op:

- zelfvertrouwen vergroten
- grenzen voelen en aangeven
- omgaan met spanning of (faal)angst
- omgaan met emoties
- weerbaarheid vergroten
- concentratie
- niet lekker in je vel zitten
- niet willen praten over gevoelens
- somberheid

 

Vergoeding

 

Educonsult heeft contracten met alle Zeeuwse gemeenten. De gemeente neemt de kosten voor PMT op zich. U heeft hier zelf geen kosten aan. Voor de aanvraag kunt u contact opnemen met het loket van uw gemeente. U kunt ook bij ons terecht met een verwijzing van uw huisarts.