Nieuws

Lezing emotionele beschikbaarheid en positieve communicatie

In het kader van de Week van de Opvoeding organiseert Educonsult Zeeland een gratis lezing over emotionele beschikbaarheid en positieve communicatie.

 

Het feit dat we onderscheid maken tussen fysieke en emotionele beschikbaarheid duidt erop dat er een verschil is. Iemand kan fysiek of praktisch beschikbaar zijn, terwijl een ander het idee heeft dat diegene er niet helemaal bij is. Het is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind of jongere om zich veilig en begrepen te voelen. Als er veiligheid in de relatie is, heeft dit ook gevolgen voor de ontwikkeling van vriendschappen, veerkracht en het succes op school.

 

Tijdens de lezing zullen orthopedagogen Myrthe van Baal en Tessa Springer ingaan op hoe ouders en onderwijspersoneel vorm kunnen geven aan emotionele beschikbaarheid en positieve communicatie in een tijd waarin veel ouders het druk hebben en docenten voor volle klassen staan. Zij reiken handvatten aan die makkelijk toepasbaar zijn in de praktijk.

 

Myrthe van Baal is orthopedagoog en is gespecialiseerd in sociaal-emotionele ontwikkeling, leerproblematiek, ontwikkelingsstoornissen en opvoedproblematiek. Tessa Springer is orthopedagoog en is gespecialiseerd in ontwikkelingsstoornissen, leerstoornissen en rouwverwerking op school. Beiden zijn ervaren in het handelingsgericht begeleiden van leerkrachten, intern begeleiders en ouders.

 

De lezing wordt gehouden op vrijdag 9 oktober op Kuiperspoort 22B in Middelburg. Toegang voor deze lezing is gratis. Deze avond is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met kinderen of jongeren: thuis, op school of op het werk. De zaal gaat open om 19.15 uur en om 19.30 uur start de lezing.

 

Wij verzoeken u om aan te melden via info@educonsultzeeland.nlof via het contactformulier op www.educonsultzeeland.nl.