Nieuws

Educonsult Zeeland opent uniek centrum voor diagnostiek

Vanaf september 2015 krijgt Zeeland een uniek centrum voor handelingsgerichte diagnostiek. Educonsult Zeeland gaat in de Kuiperspoort te Middelburg diagnostiek voor leer- en ontwikkelingsstoornissen aanbieden en verzorgt daar ook orthopedagogische behandeling en begeleiding.

Dit centrum combineert GGZ en onderwijs op een manier die nieuw is voor Zeeland. Leerlingen, ouders en docenten krijgen naast een diagnostisch traject en behandeling ook pasklare handvatten aangereikt. Dit alles wordt in één lijn aangeboden. In het diagnostisch proces en bij de behandeling staan namelijk psycho-educatie en praktische handvatten voor ouders en school voorop. Met deze nieuwe kijk op passend onderwijs brengt Educonsult Zeeland diagnose, behandeling en begeleiding samen. Dat maakt een einde aan het voortdurend doorschuiven van dossiers tussen opvoeders, zorgverleners en scholen. Ook indien er geen sprake blijkt van een diagnose maar er wel een ondersteuningsvraag is, biedt Educonsult deze ondersteuning. Passend onderwijs biedt juist daar kansen.

In de Kuiperspoort opent dit schooljaar tevens de geheel vernieuwde werkruimte van Studypoint. Al 18 jaar biedt Studypoint de hoogste kwaliteit in professionele studie- en huiswerkbegeleiding. In juli 2015 is het onderdeel geworden van Educonsult Zeeland. Het bevlogen team van Studypoint bestaat uit bevoegde docenten en remedial teachers, versterkt door een ervaren onderwijspsycholoog. Tevens worden er diverse trainingen aangeboden, onder andere op het gebied van faalangstreductie, examenvrees en zelfvertrouwen. Daarnaast worden regelmatig informatieavonden voor ouders georganiseerd over uiteenlopende onderwerpen als autisme, ADHD en hoogbegaafdheid.